1. Не прибързвайте

2048 е толкова лесна за игра, че може да превърнете играта в навик, и да не обръщате никакво внимание на това което правите. Това не е добра идея. Отделете малко време - няма наказания за това колко дълго ще мислите за даден ход. Опитайте се да предвидите къде ще се появят новите плочки и как може да ги използвате. Това е нещо като игра на шах.

2. Работете с ъглите

За да спечелите играта, трябва да имате някаква стратегия. Ако нямате никаква стратегия, най-вероятно няма да стигнете по-далеч от 512. Една добра стратегия е винаги да държите плочката с най-висока валута в някой от ъглите. Просто изберете един ъгъл и насочвайте всичките си плочки натам.  Не е толкова лесно колкото звучи, но ще свикнете бързо. За да предотвратите, плочката с най-висока стойност да напусне "царското място", се опитайте да я обградите с други плочки. За предпочитане е те да бъдат следващите по големина плочки. Овладеете ли тази простра стратегия, скоро ще достигнете до 1024 и дори може да спечелите 2048 играта.

3. Как да направим така, че плочката с най-висока стойност да стои в десния долен ъгъл и да не се мести?

След като поставите плочката с най-висока стойност в долния десен ъгъл не я движете. За да сте сигурни, че няма да се премести, трябва да запълните най-долния ред с плочки, което можете да постигнете чрез натискане на стрелката надолу, така че когато местите наляво или надясно плочката да не се мести. Като цяло, това е най-важния "хак" за играта 2048 - оставете най-високата плочка в ъгъла и не я местете!